Σύντομο Βιογραφικό

 

Η Ευδοκία Παναγιωτοπούλου ζει και εργάζεται στη Ρόδο , σπούδασε ζωγραφική και χαρακτική με  υποτροφία στην κρατική Ακαδημία Καλών Τεχνών της Ρώμης , απ’ όπου αποφοίτησε με άριστα και έπαινο.  Έργα της έχουν εκτεθεί στην  Ελλάδα και Ιταλία. Το 2008 βραβεύτηκε για τις δημιουργίες της από το ιταλικό κοινοβούλιο ενώ η Εικόνα του Αγίου Νικήτα Νισύρου την οποία και φιλοτέχνησε, ευρίσκεται στο πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως.

Από το 1979 που διατηρεί εργαστήριο ζωγραφικής-αγιογραφίας, έχει δημιουργήσει έναν ικανό αριθμό πινάκων και φορητών εικόνων η πλειοψηφία των οποίων βρίσκονται πλέον στα χέρια φιλότεχνων σε όλο τον κόσμο. Από το 1990 έχει αγιογραφήσει επίσης εκκλησίες και μοναστήρια σε διάφορα νησιά της Δωδεκανήσου  όπως Ρόδος, Τήλος και Νίσυρος.  Από το 2011 εργάζεται ως εκπαιδευτικός εικαστικών σε σχολεία της Ρόδου.

Για την δημιουργία των έργων της χρησιμοποιεί διάφορες τεχνικές. Τα χρώματά της (λάδια, ακρυλικά, αβγοτέμπερες, μελάνια, τέμπερες, ακουαρέλες, μολύβια) είναι χαρούμενα με έναν αέρα αισιοδοξίας. Εργάζεται με την ίδια άνεση σε πολύ μεγάλες επιφάνειες όπως και σε μινιατούρες. Ο τρόπος που η καλλιτέχνης δουλεύει, το χρώμα και την φόρμα είναι πολύ προσωπικός. Για την απόδοση των έργων της χρησιμοποιεί πινέλα και σπάτουλες .